Jdi na obsah Jdi na menu
 


2.kapitola

6. 12. 2011

Konala se porada lord voldemort seděl na svém trůnu v čele dlohého stolu průběžně přicházely nový smrtijedia přisedávaly k němu. Byl zabrám do vzpomínky na včerejší večer:

Přicházel jako obvykle do cely s tím že položil tác s jídlem na zem vzal starý a chystalk se odejít když uslišel jemný hlásek ženy ,,Prosím zůstaňte tady, prosím nechci tu být už sama , už mi s toho začíná normálně hrabat, je to tu strašný prosím zůstaňte!“ Voldemort se otočil myslel že má halucinace , ale nebyly to halucinace mladá žena se na dívala s prosbou v očich. Pousmál se a opřel se o dveře se skříženýma rukama na prsou a díval se jak žena jde k tácu a nespouští z něj oči. Přitáhal si tác blíž a polamu začínala jíst ale jak jí byla zima se jí klepaly ruce a vylila si svůj hrneček s vodou. Začalky jí téct slzy měla žízeň a chtěla se napít, ale už nemohal. Voldemort na to koukal a zželelo se mu mladé ženypřišel k ní a sednul si vedle ní na zem přitáhnul si jí blíž, aby ji zahřál a vyčaroval ji do hrnečku vodu. Mladá žena se hrozně lekla chtěla se od něj odstrčit, ale on ji to nedovolil, podržel ji hrneček tak ,aby se mohla napíta ,,Nebojse já ti nechci ublížit, chci tě pomoc nic víc, a mimochodem jsem Tom, Tom Riddle“ ,,Alice, Alice Shreková“takle na sebe chvíly koukaly a nakonec se daly do řeči. Povídaly si dlouho no spíš povídala ona on jen poslouchal a moc nemluvil. Dozvěděl se však dost o ni a o její rodině a přátelích, fascinovalo ho s jakou láskou o nich mluví.Když odcházel vyčaroval ji ještě deku aby ji nebyla zima, jak procházel chodbou tak si přehrával to co mu řekla, teď už to věděl jistě zamiloval se do ni. ,,Můj pane už jsme všichni můžem začít“vyrušil ho z myšlenek jeho věrný smrtijed ,,Aaano děkuji Luciusi¨ ,,Děje se něco můj pane?“ Ne , nic jen jsem se zamyslel, děkuju za starostlivost Severusi“ Severus jen pokýval. ,,Takže…......“


 

Voldemort ukončil schůzy a všichni se začly rozcházet až na pár členů rodiny Blacků ,,Děje se něco Oruione“zeptal se Voldemort nejstaršího člena rodiny ,, Můj pane, omlouvám se že vás ruším, ale jde o mého nejstaršího syna Siriuse“ ,,Ano?“ Sirius Black , to je mi ,ale náhoda jeden z nejlepších kamárádů Alice ,,No on, k nám asi tak před měsícem přišel, že mu je líto co se stalo mezi ním a námy jako jeho rodinou, že udělal chybu a že si uvědomil že pro něj rodina znamená víc než cokoliv jiného, no a my...“ ,,Co vy ,nevěříte mu nebo, co?“ skočil mu do řeči Voldemort ,,Teď už ano když....“ ,,Když jsme mu nalily do krku veritasérum“ dokončil za něj jeho syn Regulus.,,A co já s tím mám dělat?“ zeptal se už dosti podrážděně Voldemort ,, Vyslovil přání, teda když byl pod veritasérem ,že by chtěl být smrdijedem a sloužit vám“ dokolčil to Lucius ,protože vidělo že je už dosti vytočený. Voldemort se na ně na všechny podíval a řekl,, No dobře tak ho zítra tak kolem 10-tý přiveďte , kouknu se na něj.“ vstal a odešel do svých komnat.


Ráno šel za Alice,přinesl ji jídlo a začal se jí vyptávat na Siriuse.. Když odcházel byl nadšený nejen z toho že se dozvěděl že Sirius byl poslední půlrok dost divnej a že se s ním už tolik nezcházely ,ale taky proto ,že si zase promluvily a že mu tak věří.


V 10 šel do vstupního sálu měl skvělou náladu a dokonce se i usmíval, když vešel už tam byly asi tak 10lidí vnaprosté tichosti stály ,divaly se na zem a ani si nevšmly že už jejich pán přišel ,,jak se nám Blackové rozrostly co?“ neodpustil si sarkastickou poznámku voldemort a s úsměvem došel až k trůnu, ale nesedl si. Při jeho slovechsebou všichni trhlií a zvedli hlavy, Orion uděla krok v před uklonil se a ukázal na svého syna a spustil,,Můj pane, todle...“ Voldemort ho zastavil jen zvednutím ruky ,,Sirius Orion Black, tvůj syn, nebelvířan, člen fénixova řádu,ze kterého asi před měsícem odešel, jeden z pobertů a donedávna nejlepší přítel Jamese Pottera a muž, který se chce stát smrtijedem,. Doufám že jsem na něco nezapomněl?“ pronesl sým ledovým hlasem dosti posměšně. Všem v sále se zatajil dech až na Siriuse, ten se pousmál a dodal ,, Ještě jsem kmotr Jacka Moodyho a jak Brumbál říká člověk hrdý i na své kalhoty“ To už Voldemort nevydržel a rozesmál se tak že se musel chytit trůnu aby neupad. Všichni až na Voldemorta a Siriuse a překvapivě i Reguluse, kteří se div neválely smíchem na zemi se nezmohli ani na to se pohnout. Když se pánové uklidnily promluvil voldemort klidným hlasem s úsměvem na tváři ,,Alice mi říkala, že jsi vtipálek ,ale musím se tě zeptat na jednu otázku. Co odemne očekáváš?“ Sirius se zatvářil vážně ,,Nejspíš to že získám zpátky rodinu, budu mít přátele, kteří se nebojí vlastního stínu, a ikdyž to nerad přiznávám uspokojení, chci vidět ten jejich výraz až mě uvidí bojovat vrobě smrtijeda se znamením na ruce, chci vidět jak Brumbálovy stuhne ten jeho pošahanej usměv, to od vás očekávám, to očekávám od znamení a vše co je s tím spojeno“ ,,Dobře, ukonči všechny styky s nima a řekni jim že odjíždíš pryč, v pátek v 6hodin tě chci vidět na poradě sedět vedle Rabastana a Siriusi, nezklam mně.“ otočil se a odešel do kuchyněporučit si něco k jídlu. Docela mu už vyhládlo. 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář